21 Mar 2017

TAVARAA TAVARAA TAVARAA

Muutaman kuukauden aikana, ennen blogin julkaisua, tuli tutkittua paljon tämän hetkisen bloggauksen meininkiä ja mitä ylipäätään on parissa vuodessa tapahtunut. Nuorempana tuli lueskeltua moniakin blogeja niin, että tuntui siltä kun tuntisi kyseisen henkilön ja luen joitakin yhä edelleen. Moni blogi tippui itseltä vähän aikuistuttua lähinnä sen takia, että mielenkiintoisia kuvia tai tekstejä ei enää ollut tarpeeksi kaiken niiden yhteistyö juttujen sekä kertakäyttö vaatteiden viidakossa.

Mä en omista ihan kauheasti tavaraa mutta parannettavaa on ja aivan sairaasti edelleen. Tavaraa ei mulla kauheasti ole lähinnä sen takia, että en ole koskaan asunut täysin itsekseni eikä ole tarvinnut hommata huonekaluja, keittiötarvikkeita tai mitä ikinä. Helsinkiin muuttaessa tyhjään kämppään kävin läpi porukoiden varaston, nappasin sieltä haluamani ja fiksailin maaleilla omakseni (äitin ahdistuneesta ilmeestä huolimatta). Sori tästä, mutta lopputulos oli kuitenkin parempi fiksaamisen jälkeen kuin oli aikaisemmin. Idan kanssa syyllistyttiin myös muutaman tuolin pöllimiseen, mikä omalta kantilta oli enemmänkin niiden pelastamista koska ne olivat ympäri vuoden sateessa röökipenkkeinä ja jonkun näköisinä tikapuina.
  nb2
Oma elämä on pyörinyt viimeisen viiden vuoden sisällä aikalailla matkalaukun kanssa mennen, joten linjauksena on: Mikään mikä ei matkalaukkuun mahdu, en voi omistaa. Tästä syystä on tullut karsittua kaikki mahdollinen turha pois, mukana kulkee siis kaikkialla toimivat vaatteet ja muutamat sisustusjutut, että paikka kuin paikka tuntuu kodilta.

Uskon täysin siihen, että vähemmällä tavaralla on parempi olla. Kaiken sen turhan mitä kuljettelet mukana kämpästä toiseen, niin onko sillä loppujen lopuksi mitään merkitystä onko se sulla vai onko vaan mukana, koska luopuminen on vaikeaa? Myönnän, että tottakai itse ostan myös usein esimerkiksi pidempää ollessa reissussa vaatteita, jotka ovat täysin olosuhde-hulluuntumisen piikkiin laitettava. Tapahtuuko tätä muillekkin? Australiasta ja Balilta tuli ostettua mahdollisimman värikkäitä kukkamekkoja ja ties mitä hörhelöitä kun verrattuna Tanskaan, täällä mustia villaneuleita ja sadetakkeja. Joskus tulee myös täysin “treat yo self” meiningillä hommattua mitä kummallisimpia asioita… Tapa, josta olisi hyvä päästä eroon. Kaiken sen rahan laitan henkilökohtaisesti mielummin matkustamiseen, konsertteihin tai hauskaan iltaan viinin kera kavereiden kanssa.
  nb3
Muoti on jännä juttu. Kahdeksan kertaako jopa vuodessa vaihtuu mallistot ja joka sesongille on aivan erilaiset tyylit: keväällä pastellin värejä, kesän festari sesonkina Coachella hippityyli, syksyllä pukeudutaan burgundiin ja tummanvihreään, talvella heitetään neutraalit villaneuleet ja suuret huivit kaulaan. Asusteissa aina mahdollisuudet joka tapahtumaan, milloin niitit, hapsut, pitsi ja milloin kulta, hopea tai kupari. Olisiko mahdollista löytää se oma kultainen keskitie kaiken tämän seasta ja löydettävä ne omat lempijutut paremmissa, kestävimmissä materiaaleissa?

Sitä odotellessa, että myös monissa muotiblogeissa mentäisiin toiseen suuntaa kaiken Bikbok, H&M, Zara ja Gina Tricotin kertakäyttö kaman kanssa. Itselläni aivan mahdottomasti parannettavaa myös omissa kulutustavoissa, pyrin kuitenkin aina herättelemään itseäni todellisuuteen ostaessani jotakin, mitä en varmastikaan tule käyttämään kuin yhden vuodenajan yli. Loppujen lopuksi, suuresta omaisuudesta en näe itse kuin lähinnä haittaa. Suuren vaatekaapin sisältö aiheuttaa vain tajutonta päänvaivaa, kun vastakohtana voisi olla täysin toimiva vaatevalikoima, joka ei mene pois muodista vuodenajan, värien tai materiaalejen suhteen.
   nb1
Uutena vuotena kun lupasin, että en osta enää kun kirppareilta vaatteita on toiminut ihan hyvin! Muutamat jutut, mitä ei siisteinä saa kirppareilta oon ostanut normi kaupasta MUTTA verrattuna entisiin tapoihin, 80% on tänä vuonna ostettu kirpparilta mun uusista vaatteista. Oon suhteellisen ylpee itestäni, että vaihdoin tapani täysin ja tän takia tulee harkittua paljon tarkemmin ostaessa kaupasta uutena tavaroita. Yllä olevan New Balancen tuulitakin löysin kirpparin nurkasta halvalla... Gore tex vuori, pitää vettä ja tuulta pyöräillessä ja heijastin matskua puol takkia. Ihan täydellinen pyöräilytakki kevääseen!

Vähemmän tavaraa, parempia vaatteita ja parempi mieli,
 Tuuli

2 comments:

  1. Heti lukion jälkeen itekkin maailmalle lähteneenä (nykyään Amsterdamissa opiskelemassa) on ollut sama mentaliteetti, että mitä matkalaukkuihi ei mahu, niin eipä sitä tarvii :D Mulla on ainaki vapaampi olo, kun tietää ettei tulevaisuudessakaa yhtäkkinen maanvaihto tule olemaan mikään ongelma, kun ei ole sitä tavaravuorta siirrettävänä. Suomessa mulla on edelleen monta kaappia täynnä vaatteita, jota en käytä muutaku sillon ku pari kertaa vuodessa meen käymään siellä (jos sitäkään). Joskus kaverit on kysyny, että missä mun kaikki vaatteet on, mutta ehkä tää semi minimalistinen tyyli mitä myös Amsterdamissa näkyy on vaikuttanut omiin kulutustapoihin ja pukeutumistyyliin :D Iän myötä myös itellä on ns vuodenaika trendien (mainitsemasi kevät/kesä/syys/talvi) pukeutumiset vähentyny ja käytän samoja vaatteita vuodenajasta riippumatta, toki lämpötilaan sopeutuen, onneks Hollannissa onki vähä leudompaa ku Suomessa niin se helpottaa vähä haha.

    ReplyDelete
  2. Jeppis, sama meininki kun Köpiksessä. Aina käytännössä samat vaatteet päällä vähän takkeja vaihellen ja kesän yllättäessä shortsit jalassa :D Pienessä kämpässä elellen varsinkin ni ei voi ees piilotella niitä isoissa kaapeissa ja varastoissa. Ihan kauheeta muuttaa isolla määrällä tavaraa, kun ei oikeen tiiä millon saa päähän että haluukin muualle. Kaveri muutti Köpiksessä hinaten kolme taksillista täynnä vaatteita mitä missäkin pusseissa, oli taksikuskeilla kiva vuoro...

    ReplyDelete

Canon eos 5d mark II,
28-135mm & 50mm 1.4

Nikon 1 j2,
10-30 mm