3 Feb 2017

SPRING BREAK

Miguel - Waves
Muutamia kuvia viimevuoden spring breakeilta/ tyttöjen reissulta/ Itävallan matkalta.. you name it. Otettiin ja varattiin tyttöjen kanssa viime keväänä reissu Alpeille Mayrhofeniin. Lennettiin Saksan puolelle, josta vuokrattiin auto ja ajeltiin muutaman tunnin matka autobahnoja pitkin kiljuen, nenä kiinni kartassa. Ei se loppupeleissä niin pelottavaa ollut kun aluksi tuntui. Kaikilla ei ollut kuitenkaan ihan yhtä hyvä tuuri matkaa taittaessa, sillä nähtiin Ruotsin Miljonääri Äitien ykkös favorite, Maria Montazami perheineen auto hajonneena bahnalla. Naureskeltiin siinä ja oltiin fiiliksissä tulevasta reissusta.

itävalta21_pieniitävalta18_pieni
Auton tehottomuudesta huolimatta päästiin kuin päästiinkin kohteeseen, jossa mukava alppitalon hosti tarjosi ensimmäisenä snapsit toivottaen meidät tervetulleeksi. Asuntoa ympäröi talon ympäri menevä parveke. Alppitalo sijaitsi Penkenbergin puolella, muutaman kilometrin päässä Mayrhofenin keskustasta. Ensimmäisenä riennettiin kauppaan ostamaan kahden euron viinit ja paikalliset oluet.

itävalta30
Ehdittiin ottamaan neljä laskupäivää ja meidän iloksemme aurinko paistoi joka päivä lähes pilvettömältä taivaalta. En tiedä mitään parempaa fiilistä kun laskea auringonpaahteessa kevät lumessa, melkein loputtomalta tuntuvia mäkiä alas ja parhaassa seurassa.

itävalta6_pieniitävalta31
Keskellä viikkoa oli yksi vähän pilvisempi päivä, jalkoja alkoi painaa päivittäinen laskeminen ja after ski, joten päätettiin pitää välipäivä. Ajeltiin tunnin matka Innsbruckiin. Kaikki meni muutoin hyvin, mutta en ollut ainoa joka kuulosteli, että auto pörisi kuin poppari kattila. Meistä ei kukaan ole automekaanikko joten pokkana vaan jatkettiin matkaa, ihankun kaikki olis ok. Innsbruckissa käytiin tekemässä perus sukka ostokset Primarkissa, kierreltiin kaupunkia ja syötiin hyvin. Ajateltiin pääsevämme vielä hyvissä ajoin valoisan aikaan kotiin ja oltais ehditty vielä päivittäisille After Skillekin.

itävalta9_pieni
Puolimatkassa, suoraan sanottuna keskellä ei mitään, tai keskellä alppeja ja ei ketään, takana oleva auto alkoi vilkutella meille valoja ja päätettiin ajaa tien sivuun katsastamaan auton kuntoa. Eihän siinä mitään, pakoputki oli tippunut puoliksi tielle ja raahasi maata. Soiteltiin valehtelematta neljään eri maahan, sillä kyseisestä autovuokraamosta ei kukaan ennättänyt vastaamaan. Ystävällinen tyyppi Lontoosta auttoi meitä ja vakuutteli avun olevan tulossa. Alkoi tulla pimeää ja tunnin odottelun jälkeen lähdettiin soittelemaan tyypille uudestaan. Noh eiköhän tämä mukava virkailija ollut päättänyt työpäivänsä muutamaa minuuttia aikaisemmin ja siellä me odoteltiin tien varressa, pimeässä hieman avuttomina. Päästiin taas toisen maan kautta linjoille ja avun vakuutettiin olevan vihdoin tulossa jostain päin Saksaa (jep, oltiin Itävallassa).

Ei siinä auttanut kun korkata bisset ja odotella ehkä joskus saapuvaa apua. Lähistöltä joku mukava paikallinen tuli tarjoamaan meille kahvia kun oli huomannut meidän olleen auton kanssa tien varressa parisen tuntia, kylmässä ja pimeässä. Lopulta istuskeltiin paikallisen hemmon kynsistudiolla 9 aikaan illalla juomassa olutta.

itävalta7_pieni
Vihdoin saapui meidän pelastava enkeli. Tää tyyppi oli ajanut just 1,5 tuntia vain ja ainoastaan, jotta voisi potkaista pakoputken irti ja nostaa sen meidän peräkonttiin. "joo ajelkaan vaan kotiin ihan rauhassa ja viekää se auto huomenna lähimmälle korjaamolle". Siinä se sitten oli. Autosta kuuluvat tavallista kovemmat äänet saattoi aiheuttaa hämmennystä kun kavuttiin rallirellulla pieniä alppiteitä pitkin asunnolle iltamyöhään. Ei tässä naurulta voinut välttyä, mutta olisko joku voinut vaikka sanoa, että sen pakoputken voi ottaa pois ja silti ajaminen on ihan ok.. Tais duunaria vähän säälittää tilanne koska ei siitä edes ikinä meille mitään laskua lähettänyt. Mitä tästä opimme: Jos vuokraat auton, älä ota rellua (ihan kuin se olis ollut meidän valinta). :D

Hauskaa viikonloppua
Ida

No comments:

Post a Comment

Canon eos 5d mark II,
28-135mm & 50mm 1.4

Nikon 1 j2,
10-30 mm