18 Feb 2017

MITEN PÄÄSET KOH SAMETILLE

Malesian ilman takia suunnattiin Thaimaan puolelle auringon perässä ja helpoimmaksi meidän aikataululla päätettiin mennä Bangkokin lähimmälle saarelle Koh Sametille.
Saari itessään on suhteellisen pieni ja erilaisia rantoja löytyy kaikkeen makuun. Yövyttiin yksi yö randomilla päärannalla parin ruotsalaisen tytön kanssa, koska ei oltu aikasemmin hommattu majoitusta ja ystävällisesti veneen ajaja hoiti meille yöpaikan. Pääranta Hat Sai Kaew oli perus turistirysä kaupustelijoiden ja rantabaarejen täyttämä, ihan mukava mennä illalla drinksuttelemaan: livemusaa melkein joka pubissa! Ainut mikä v*itutti oli ne kissat juoksentelemassa joka paikassa.

Koh Sametille mennessä kehotan majoittumaan muualla kun päärannalla Hat Sai Kaew. Alhaalla rannoilla on halvempia rafloja sekä majoituksia. Osaa niistä majoituksista ei ota varauksia etukäteen vaan on käveltävä kysymään, että onko huoneita. Me yövyttiin 5 yötä Ao Lung Dum nimisellä rannalla, jossa oli parit raflat, kauppa ja ihanan rauhalliset rannat.

Koh Sametille me mentiin ensin taksilla Ekamai nimiselle bussiasemalle ja sieltä kesti noin nelisen tuntia päästä satamaan nimeltä Ban Phe. Ban Phen satamasta pääsee veneellä Koh Sametille jossain 30 minuutissa.

Täältä tulee viimeiset random räpsäsyt reissusta.
  imageimageimageimageimagekohsamet6kohsamet2imageimageimage
Ao Lung Dum rantaa ennen kääntyessä on hieno auringonlasku fiilistely paikka johon kerääntyy porukkaa illasta. Kannattaa käydä vilkasemassa, ihan mieletön näkymä!
  imageimageimage
Psst: Meijän kuuleman mukaan, Koh Sametilla on suljettu kaikki baarit ja clubit koska resorttejen vieraat ja omistaja on valittaneet. Musat hiljennetään baareissa siis 11 maissa ja menevät 12 aikaan jo kiinni. Koh Samet ei siis mikään erityinen biletys keskus, jos semmonen enemmän kiinnostaa! Opittiin myös reissussa se, että koska Thaimaan kuningas oli kuollut, niin koko kansakunta on vuoden ilman "viihdettä" eli tästä johtuu myös saaren hiljaisuus tällä hetkellä.

Ihanaa viikonloppua kaikille,
Tuuli

No comments:

Post a Comment

Canon eos 5d mark II,
28-135mm & 50mm 1.4

Nikon 1 j2,
10-30 mm