7 Feb 2017

BANGKOK 24H

"One night in Bangkok and the world's your oyster"

Tiiätte kyllä miten se menee... Reissussa pyörähettiin Bangkokissa kahden yön verran eli oli yksi kokonainen päivä aikaa kierrellä ja saada fiilis siitä kaupungista. Sama kun varmaan monella muulla, mä oon aina suhtautuna Bangkokiin epäillen ja epäilin tosi paljon ettenkö viihtyis sielä. Mutta tän parin yön aikana ihan harmitti lähteä, koska olis kiva nähdä vielä paljon enemmän kuin mitä kerkesi tässä ajassa. Bangkok yllätti ihan täysin kuinka kiva kaupunki se on, tosi edgy sillä tavalla, että joka kulmasta löytyi ihan erilaisia alueita, temppeleitä ja fiilistä. Verrattuna Kuala Lumpuriin, Bangkok oli kivempi omasta mielestä. Kuala Lumpur oli omalla tavallaan vähän liian siisti ja siitä ehkä puuttui tietynlainen erikoisuus.
  imageimageimageimage
Bangkok noin lyhyessä ajassa on ihan mahdoton käydä läpi, mutta täältä tulis meiän suht tehokkaasti käytetty päivä ja mitä tehtiin yhdessä vuorokaudessa.

Majoituttiin 2 yötä Lub.d Silom nimisessä hostellissa, joka oli ihan todella todella kiva ja siisti. Helposti olisi viihtynyt kauemminkin. Oli ihanaa päästä kaupunkiin saarella hengailun jälkeen hostelliin, jossa ei liskot juokse pitkin seiniä ja suihkusta tulee paineella vettä. Hostelli oli ihan todella hyvällä sijainnilla lähellä Patpong yömarketteja ja suurta katua mistä löytyi kahvilat ja kaupat helposti. Patpong yömarketti oli suhteellisen kiinnostavaa nähtävää, ei shoppailun kannalta (feikki helvetti) vaan sen Thaimaan kuuluisten strippibaarien kannalta. Eurooppalaiset sikailemassa baareissa, joissa 20 luultavimmin alaikäistä tyttöä heilumassa lavalla. Aivan järkyttävää, mutta ihan mielenkiintoista nähdä sekin pimeä puoli Bangkokin yöstä.

Lub.d osoite: 4, Decho Rd, Suriya Wong, Bang Rak, Bangkok 10500, Thailand
Patpong markets osoite: Phat Pong 2 Alley, Khwaeng Suriya Wong, Khet Bang Rak, Krung Thep Maha Nakhon 10500, Thailand

imageimageimage
Aamulla lauantaina lähdettiin aamupalojen jälkeen suuntaamaan kohden Bangkokin päätemppeliä nimeltä Grand Palace. Napattiin taksi ja ajeltiin ovelta ovelle säästääkseen aikaa. Takseissa kannattaa olla tarkka rahan kanssa ja että kuskit laittavat mittarin päälle. Hieman ärsyttäviä hetkiä tuli joissa mekin kerran tai kaks heitettiin rahat ja juostiin taksista ulos koska mittari näytti 3 x vähemmän kuin mitä taksikuski meiltä olisi yrittänyt saada.
  imageimageimage
Grand Palace oli aivan uskomaton rakennus ja alue, johon kannattaa myös suunnata kohtuullisen ajoissa välttäen suurimman hässäkän. Ovilta saa lainattua panttia vastaan pitkän hameen ja muita vaatteita itselleen jotka peittää olkapäät ja hame, joka on yli polvien vähintään. Muistakaa: vaatteita lainataan, EI osteta! Näitäkin myyjiä löytyi matkan varrella kohden Grand Palacea aika paljon.

Grand Palacen osoite on: Na Phra Lan Rd, Phra Nakhon, Bangkok, 10200, Thailand

imageimageimageimageimageimage
Grand Palacen jälkeen lähettiin käymään syömässä Cafe The India nimisessä paikassa ihan meiän hostellin vieressä. Aijjj että oli hyvää! Rakastan intialaista ruokaa ja kannattaa varsinkin kokeilla Palak Paneer annosta ja tottakai naan leipää niin paljon kuin vain kykenee syödä...

Cafe The India osoite:182/3 Si Lom, Khwaeng Suriya Wong, Khet Bang Rak, Krung Thep Maha Nakhon 10500, Thailand

imagebangkok1image
Illalla suunnattiin Lebua nimisen hotellin katto terassille drinkeille. Terassi on 64. kerroksessa ja näkymät ihan mielettömät! Drinksut on sielä myöskin näkymän takia kalliimmat mutta todellakin sen arvoiset. Ilmeestä näkee, että tais G&T:t maistua ihan kivasti...Illan viimeisenä käveltiin hierontaan, joka oli ihana pitkän päivän jälkeen kun jaloissa ei melkein ollut enää tuntoa edes.

Hotellin osoite: The Dome at Lebua 64th floor, 42 Road, Bangrak, 1055 Silom Rd, Silom, Bang Rak, Bangkok 10500, Thailand
  imageimageimage
Bangkokiin olisi voinut jäädä vielä pidemmäksikin aikaa kiertelemään, ehkä ensi kerralla sitten kun menee Aasiaan päin käymään. Seuraavat reissukohteet jos Aasiaan päin on menossa olis mulla Cambodia ja Vietnam ihan ykkösenä! Mutta muille maille ja mannuille ennen sitä...
Tuuli

No comments:

Post a Comment

Canon eos 5d mark II,
28-135mm & 50mm 1.4

Nikon 1 j2,
10-30 mm