19 Jan 2017

SALITYYPIT

Musta Barbaari - Salil eka salil vika

Mä oon nyt vajaan vuoden verran omistanut salikortin ja käynytkin omaksi yllätykseksi säännöllisen-epäsäännöllisesti kaverin kanssa salilla. Lähinnä pitämässä peruskuntoa yllä ja hakenut mielen virkistystä syksyn sekä talven pimeyteen. Kesän mittaisia ja muita lomapakotteisia taukoja ei meillä päin lasketa. Yksin mua ei pidempiaikasesti sais salilla käymään, mutta kaverin painostuksella puolin ja toisin lähteminen on aina huomattavasti helpompaa.

32270596661_1441bf14c6_o
Ja ennenkuin lopetat lukemista, niin tässä postauksessa ei ollut tarkoitus hehkuttaa mun bikinifitness uraa, vaan lähinnä erilaisissa härveleissä tempoessa sitä kiinnittää hauskoihin juttuihin huomiota. Mun huomion on kiinnittänyt tällä kertaa erilaiset salityypit. Mitenkään ketään väheksymättä tai nostamatta toisen yläpuolelle, näitä salityyppejä voisin kategorisoida esimerkiksi seuraavalla tapaa:

Tiedättehän ne tyypit..

Vakkarit
Tyypit on salilla joka kerta kun menet sinne. Oli se sitten tiistai ilta, torstai keskipäivä tai sunnuntai aamu (never happened to me), siellä on aina tietyt samat ihmiset treenamassa. Ne on siellä kun sä saavut paikalle lämmittelemään, mutta ehkä vielä jännempää on se, että ne painaa menemään vielä sun poistuessa paikalta kaikkensa antaneena. Välillä pistää miettimään, onko nää salin asukit kodittomia vai kenties jäänyt puserostaan kiinni johonkin kuntosali vekottimeen.

Tosimiehet
A.k.a oman elämänsä Bull Mentulat. Elopainoa on saattanut iän myötä kertyä, mutta niin on myös lihasmassaa. Apukeino pillerein tai ilman. Sehän nyt on selvää, että painoa on oltava jokaisella salikäynnillä vähintään tuplat, eikä sillä tekniikalla nyt niin väliä ole. Välillä sattuu silmiin ja koko kroppaan kun jengi vääntää selkä vääränä, liian isot painot tangossa.

Tavikset
Se salin perusmassa. Tavoitteena yleensä iän ja ruokatottumusten myötä kertyneiden kilojen karistus sekä peruskunnon ylläpito. Yleensä sillä sali gearilla ei ole niin väliä ja riittää, kunhan perus varusteet on kunnossa. Kengät, housut, juomapullo ja vanha kulahtanut tai poikaystävältä pöllitty over size teeppari. Yritetään sulautua massaan ja tehdään parista-neljään perus kattavaa treeniä viikossa. Ei keskitytä olkapäiden tai syvempien vatsalihasten yläkolmansien kasvattamiseen, vaan tavoitteena on lähinnä läpi elämän tehtävä perus harjoittelu.

32013552740_3025f2c6bb_o
New year new me
Nää on ne maanantain ruuhka-aika tyypit. Vähän on huono omatunto viikonlopun jäljiltä ja tuli sitten itselle luvattua ihan mahdottomia uudenvuoden lupauksiakin. Kai sinne salille on vaan pakko lähteä ja tottakai kaikki aina samaan aikaan. Puhelin kourassa, laitteesta toiseen ilman selkeää päämäärää, miksiköhän tänne edes raahauduin. Noh tsekataampa feisbuuk ja insta, laitetaan ehkä kaverille snäppiä: New year new me, tästä se taas lähtee. Sitten tyypit vaan katoaa kuin pieru saharaan heti tammikuun vaihteessa.

Näyttäytyjät
Yleensä varusteiden hinta, näyttävyys ja ulkonäkö on tärkeämpää kuin itse suoritus. Salille tullaan yksin, kaksin tai kymmenen hengen porukassa. Yksi tekee ja muut juoruavat laitteen ympärillä viikonlopun tapahtumista ja katkenneista tekokynsistä. Hikipisaraakaan ei voi valuttaa, ettei huolella tehty meikki sekä kampaus kärsi ja salilta voidaankin suoraan lähteä esim. Hernesaaren keskiviikko klubille. Tulipahan käytyä.

Ammattilaiset
Body building ja Bikini fitness. Tätä ryhmää voisin kutsua salikansan ammattiryhmäksi. Tekniikka, varustus ja kroppa on täydessä tikissä. Salilla osataan käyttäytyä ja viereen varataan vain yhdet painot kerralla. Yleensä yhdessä laitteessa tehdään ainakin 15 sarjaa, joten oman salikäynnin aikana on turha odotella laitteen vapautumista. Painoja on joka härvelissä vähintään kolme kertaa enemmän omaan painoon nähden. Yleensä treenataan kaverin kanssa tai yksin, mutta musiikit on jokaisella korvissa, eikä koko treenin aikana hiiskuta sanaakaan. Ainoastaan ne kaukaisuudesta kuuluvat painojen tiputukset ja synnyttävän naisen huhkimiset ovat merkki ammattilaisista.

32013553180_ccdf49be20_o
Itse taidan kuulua tohon tavis ryhmään, en niin välitä sali gearista ja muutenkin mulle on tärkeempää huomaamattomuus ja yhdellä kertaa mahdollisimman tehokas treeni kuin tavoitteellisuus. Kaikella rakkaudella jokainen tosimiehes, ammattilainen ja näyttäytyjä mahtuu saman katon alle treenaamaan. Ja erilaisuushan on rikkaus vai mitä?

IMG_7799
Tuleeko teillä mieleen vielä ihmisryhmiä joihin ootte salilla törmännyt? Mihin kategoriaan te itsenne määrittelisitte? Tätä voi käydä pohtimassa kommentiboksiin tai sitten viimeistään seuraavalla salikerralla itsekseen.

Mä ja mun salifrendi toivotetaan inspiroivien kuvien kautta kaikille hauskoja treenejä!
Ida

1 comment:

Canon eos 5d mark II,
28-135mm & 50mm 1.4

Nikon 1 j2,
10-30 mm