4 Dec 2016

TURISTI 1000

Tässä meidän vinkkejä Barcelonaan, paikkoja joissa piipahtaa, siistit alueet ja parhaat menomestat. Barcelona kuin mikä muukin kaupunkiloma on helppo saada purkkiin noin 4-5 päivässä. Nähtävää riittää, mutta hyvin ehtii hengailemaan ja nauttimaan kaupungista.

Meillä oli Airbnb kämppä Gothic Quarter alueella, joka osottautui meidän lemppariksi. Gothic Quarter on Barceloneta rannan ja keskustan välissä, eli jalkasin liikkuen todella hyvä sijainti. Alueella on ihan sairaan tunnelmallisia terdejä ja ravintoloita, joista kohtuu hinnalla ruuat ja alle vitosen mojitot, kyllä kiitos. Barcelonaan tullessa yöpaikkaa kannattaa vilkuilla siis Gothic Quarterin suunnilta.

Tähän postaukseen ollaan kiteytetty universaalit lomaposeeraukset erilaisista kohteista. Seurattiin muiden turistien meininkiä ja tehtiin perässä. Näitä kuvaillessa saatiin aikaan muutamat itkuhuutonauru-kohtaukset...

turistit_15_pienituristit_13_pienituristi1turistit_19_pienituristit_16_pienituristit_17_pieni
La Boqueria kauppahallista Ida löysi aivan mahottoman hyvän Falafel Vegano nimisen kojun. Kieltämättä paras falafel setti minkä on varmaan tähän menessä syönyt. Koju sijaitsee kauppahallissa paikalla 133-134. Kauppahallissa voisi tuhota hyvän määrän rahaa nälässä ostellen vähän joka kojusta jotain. Huomioitavaa: tungosta on ja paljon.

La Sagra da Familia oli aivan mega turisti kohde, mutta ymmärrettävästi tosi siisti semmoinen. Ei menty sisälle järettömien jonojen takia, mutta rakennusta oli kiva katsella myös ulkopuolelta sekä sitä turistitrafiikin määrää.

turistit_3_pienituristit_2_pienituristit_pienituristit_1_pienituristit_4_pieni
Park Güell oli hieno nähtävyys ja korkealle kiivetessä näkee kivasti koko Barcelonan yli. Ei nähty järkeväksi maksaa sisään itse alueelle, koska ilmaiseksi pääsee myös kiertämään koko mestan, jopa enemmän. Kannattaa käppäillä niin ylös kuin pääsee, näkymät on 5/5. Tässä muutama innokas selfietikku turisti juuri korkeimmalla kohdalla toimessa. 

turistit_7_pienituristit_5_pienituristit_6_pieni
Parina aamuna käytiin nappaamassa aamupalat kaupasta ja mentiin rannalle kattelemaan merta kahvien kera. Barceloneta ranta on monta kilometriä pitkä ja käytiin käppäilemässä se päästä päähän, katseltiin iltasurffilla olevia ja fiilisteltiin aivan järettömiä miljoona jahteja. Tuli hieman toisen luokan kansalainen -fiilis jahtien seassa. Siellä me käpysteltiin revenneiden housujen ja sotkusten hiuksiemme kanssa.

Mitä ihmettä nää rakennuksiin nojailu ja rannalla housut käärittynä kahlailu -kuvat oikeen on lomaturisteilla?

turistit_29_pienituristit_20_pienituristit_21_pienituristit_22_pienituristit_25_pienituristit_27_pienituristit_11_pienituristit_10_pieni
Keskustan ostoskatuja ja La Ramblaa välteltiin, että käveltiin lähinnä siitä vain yli matkalla muualle. Keskustan ostos mahdollisuudet on täysin samat kuin missä tahansa muuallakin ja La Rambla oli täysin paska. Kympin Yeezy Boostien ja Louis Vuitton feikkien järetön viidakko. Parhaita kauppoja oli taaskin 2nd hand vintage kaupat kuten HOLALA ja Flamingo, näistä laitetaan osoitteet vielä seuraavaan postaukseen erikseen.

Paras menomesta missä käytiin kavereiden kanssa pyörähtämässä ensimmäisenä iltana oli Nevermind niminen baari. Baarissa oli vintage pelejä, ilmainen sisäänpääsy ja suht halvat bisset. Hyvät klassikot soi sekä sisälle oli rakennettu pienimuotoinen skedepooli, jossa illan mittaan oli paritkin hupellus sessarit. Ennen Nevermindia oltiin kaljottelemassa Macballa, Barcelonan tunnetuimmalla skeitti spotilla. Musa soi ja myyjät toivat kaljaa nopeemmalla tahdilla kun aikaisempaa ehti edes juoda loppuun. Paras konsepti ikinä, näitä myös muualle! Itse voi vain istuskella rauhassa ja antaa taskusta euron vastineeksi siitä, että sulle tuodaan bisse eteen. Easy livin’.

Meidän kokemuksesta kielen kanssa ei ollut kertaakaan ongelmia vaikka aina ei molemmat osapuolet ihan ymmärtäneetkään toisiaan. Mihin meneekään niin aina kannattaa olla käteistä messissä.

Ida & Tuuli

2 comments:

 1. XD hassusti kirjotettu viesti. kiitos. itse vihaan barcelonaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahah hyvää sunnuntai luettavaa. Barcelona oli ihan jees mutta ainekaan omasta puolesta en usko että menisin takasin. Lissaboni suosittelen Barcelonan edelle ihan 100-0

   -Tuuli

   Delete

Canon eos 5d mark II,
28-135mm & 50mm 1.4

Nikon 1 j2,
10-30 mm