8 Dec 2016

HELSINGIN PARHAAT KIRPPUTORIT

Ennen tykkäsin käydä kiertelemässä pitkin vaate ja sisustuskauppoja, jolloin tuli tehtyä vähintään muutama heräteostos matkan varrella. Nykyään en enää välitä käydä vaatekaupoilla, ellei ole pakko. Esim. viimeviikolla oli pakko ostaa uudet farkut ja alusvaatteita, tätä jos jotain vihaan ylikaiken. Sovituskopissa hikoilu ja ne miljoonat peilit on ehkä ahdistavin asia mikä tällä hetkellä mieleen juolahtaa.

Muutama vuosi sitten tein itelle uudenvuoden lupauksen: vähemmän materiaa, parempaa laatua. Jotenkin se iskostu mun päähän ja on sen jälkeen pitänyt aika hyvin paikkansa. Toki edelleen tulee tehtyä heräteostoksia, jos kaupoille sattuu eksymään. Yritän nykyään kuitenkin miettiä tarkemmin, että mihin tätä kyseistä vaate/sisustuskappaletta nyt sitten tarvitsee. Oon pyrkinyt kierrättämään omat vaatteet, jos niille ei tule käyttöä. Mua ahdistaa hirveä materian määrä ja haluaisinkin omistaa tärkeiden muistojen lisäks vaan ne tavarat ja vaatteet millä oikeesti on käyttöä.

Vaatekauppojen sijaan tykkään nykyään pyöriä kirppareilla. Läheskään aina ei tule edes ostettua mitään, mutta kirpparit on täynnä mielenkiintosia tavaroita. Se jos joku palkitsee, kun löytää täydellisen vaatekappaleen mistä ei ehkä olis osannut edes haaveilla. Höpöttelyt sikseen, tässä mun viisi suosikkipaikkaa täällä Helsingissä.

ostoksia2
Vallilan Stoori ◆ Sturenkatu 36 00550 Helsinki

Vallilan Stoorista oon tehnyt satunnaisesti kivoja löytöjä. Yleensä ostan LP levyjä ja viimeisimpänä löysin Marimekon repun ihan muutamalla kympillä. Tarjonta vaatteissa vaihtelee halvemmista räteistä, laadukkaisiin merkkivaatteisiin. Usein pöydissä nuokkuu paljon siistejä laadukkaita merkkivaatteita miehille ja naisille. Paikka on ihan lähellä mun kotia, joten täällä tulee käytyä vähän useamminkin kurkkimassa kivoja juttuja. Kirpparin lisäksi paikassa on tunnelmallinen kahvila ja muutenkin paikka on tosi hyvällä maulla sisustettu. Jos ajelee pohjoisesta Helsinkiin päin, niin kannattaa ehdottomasti poiketa kahvilla ja kirpparille ennen keskustaan menoa. Tää mesta on suoraan matkanvarrella keskustaan, kun ländää E75 motarilta Helsinkiin. 

http://www.vallilanstoori.fi/

ostoksia4ostoksia5Kirpputori_11_pieniKirpputori_5_pieni
Kaivarin Kanuuna  Vuorimiehenkatu 27 00140 Helsinki

Kaivarin kanuuna sijaitsee nimensä mukaisesti Kaivopuiston kupeessa. Heidän perinteinen lokaatio taitaa olla tällä hetkellä remontissa ja tilat ovat siirtyneet kaivopuiston vierestä muutaman sadan metrin päähän uuteen osoitteeseen. Vanhat tilat oli hyvin sekavat, mutta tavaraa riittää laidasta laitaan ja huoneita oli valtava määrä. Sijainti näkyy vaatteiden laadussa ja hinnassa. Löytöjä voi tehdä siistimpään pukeutumiseen ja tuotteet on merkkiä, Louis Vuitton, Burberry, Tommy Hilfiger, GANT jne. Täältä mä en ole itse montaa löytöä tehnyt, mutta laadukkaan kirppiksen tarjonta houkuttelee aina uudestaan mestoille. 

http://www.kaivarinkanuuna.fi/

Kirpputori_4_pieniKirpputori_10_pieni
Pipo ja t-paita: Rythm Sinne Store / Takki: Polo Sport second hand / Farkut: Lee second hand / Kengät Adidas Sinne Store / Satulalaukku: Veljekset Wahlsten

Kirpputori_8_pieni
UFF Iso-Roba, Vintage kellari ◆ Iso Roobertinkatu 4-6 00120 HELSINKI

Iso-Roban UFFin vintage kellari ei petä koskaan. Sinne on haastavaa mennä jos kaappi tursuaa vaatteita, eikä mitään uutta saisi ostaa. Jos mulla tulee tarve neuleille, niin tiedän mihin mennä eikä hinnatkaan päätä huimaa. Kyseiset neuleet alapuolella 100% villaa ja 100% lampaan villaa 5€ ja 6€, eikä talvella tartte palella.

http://www.uff.fi/iso-roobertinkatu-4-6.php

ostoksia3Kirpputori_1_pieni
Fargo Kallio ◆ Fleminginkatu 20 00500 Helsinki

Tää on vähän spessumpi. Tän Vintage huonekaluliikkeen ikkunan ohi ei voi koskaan kulkea pysähtymättä. Joskus aina täytyy mennä sisälle asti ihastelemaan huonekaluja ja sisustusjuttuja eri vuosikymmeniltä. Tavaraa löytyy moneen makuun. Mulla ei ole tarve uusille huonekaluille, mutta jos tulis niin tietäisin minne mennä. Hinnat on vähän kalliimpia, mutta tuotteet sitäkin siistimpiä. Tutustuin äsken ekaa kertaa alla olevaan nettikauppaan ja huomasin omistavani etusivulla 170 euron hintalapulla koreilevan 70-luvun nojatuoliin. Itse löysin saman tuolin vaalean värisenä Lahen paikalliselta kirpparilta 30 eurolla, fiilis!

http://www.fargoshop.fi/

Kirpputori_pieni
Recci Kallio ◆ Helsinginkatu 16 00500 Helsinki

Recci on tuore uutuus Helsingissä ja kauppoja löytyy kaksi kappaletta. Toinen Kalliosta ja toinen Krunasta. Tää on todellakin kaivattu lisä Helsingin second hand kauppojen tarjontaan. Recissä on  paljon hyviä tarjouksia, valikoimat ovat vaihtelevia ja hinnat ei päätä huimaa. Itse oon tehnyt muutamat löydöt kyseisestä kaupasta, mutta ne ei varmaan jää vimeisiksi. 

http://recci.fi/

ostoksia

Kallio Kierrättää -Facebook ryhmä

Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä on Kallion alueen facebook kirppari: Kallio Kierrättää. Niin ihastuttavan kuin vihastuttavan facebook kirpparin tarjonta vaihtelee puoliksi syödyistä dippikulhoista – merkkivaatteisiin. Tää on mulle ainoa kanava kierrätyslaatikoiden lisäksi päästä tavaroista eroon. Mulla ei ole toistaiseksi ollut mitään ongelmia sovittujen noutojen ja myytävien tavaroiden kanssa, mutta auta armias jos tuolta yrittää jotain ostaa, on se usein aika mahdotonta. Kallio Kierrättää palvelee yli 30 000 kallion alueen ja myös ulkopuolisten asukkaiden tavaran kierrätyksessä, joten voitte varmaan kuvitella sen av,yv,jonojono sodan mikä tuolla ryhmässä vallitsee. Yleensä en ole itse lähtenyt kauheiden jonojen takia mitään ostamaan, mutta nyt mulla on käynyt lähiaikoina ihan hullu tsägä. Löysin kaks kappaletta Iittalan nappula kynttilänjalkoja ja ton Acnen huivin ihan sopuisaan hintaankin vielä.

Mun mielestä Helsingin kirpparitarjonta on hyvä ja laaja. Edellä mainittujen lisäksi paikkoja on varmaan kymmeniä, mutta tässä paikkoja joissa itse tykkään käydä. Onko teillä suositella hyviä kirppareita Helsingin alueella ja ulkopuolella? Mihin mun kannattaa seuravaksi suunnata hyvien löytöjen perässä?

Saman tyyppinen postaus on tulossa Köpiksen kirppareista ja Second Hand kaupoista Tuulin näkökulmasta. En malta odottaa!

Ida 

No comments:

Post a Comment

Canon eos 5d mark II,
28-135mm & 50mm 1.4

Nikon 1 j2,
10-30 mm