27 Nov 2016

TUU TUU TUUTTISPOTILLE


Suomalaiset ovat kovaa kansaa syömään jäätelöä ja mitä sen kuluttamiseen tulee, taidetaankin olla maailman tilastojen kärjessä. Syksyn sateisina ja pimeinä iltoina seinät tuntuvat joskus kaatuvan päälle. Silloin on kiva kerääntyä kavereiden kanssa pelaamaan erilaisia lautapelejä tai käpertyä peiton alle, just sen lempituutin kanssa. Jokaiselta varmaan löytyy oma tuuttikätkö pakkasesta vieraiden tai tuuttihimon yllättäessä.

tuutti_pienituutti_5_pienituutti_17_pieni
Fakta part:

Suomalaiset syövät henkeä kohti eniten jäätelöä Euroopassa ja neljänneksi eniten koko maailmassa. Meitä ahneempia jäätelölle ollaan vain Uudessa-Seelannissa, Australiassa ja Yhdysvalloissa.
Miksi jäätelö meille niin hyvin maistuu, on arvoitus. Kuuma ilmasto ainakaan ei ole siihen syynä. Jäätelön kulutus on pysynyt Suomessa viimeisimmät 20 vuotta hämmästyttävän tasaisena. Kulutusvaihtelut vuosien välillä mahtuvat muutamaan litraan.
T. Puranen, 2014, Suomalainen syö vuodessa näin paljon jäätelöä, Keski-Suomalainen. 

tuutti_18_pienituutti_3_pienituutti_7_pieni
Jottei syksyn pimeys masentaisi liikaa, niin välillä on hyvä pistäytyä jäätelöllä. Meidän mielestä jäätelö kuuluu jokaiseen vuodenaikaan ja sitä voikin syödä just sillon kun huvittaa, yksin tai porukassa. Jos kaverit ei olis kauppareissulla tsekkaamassa tarjontaa, niin välillä saattais tehdä hutiostoksia ja pakkanen olisi pullollaan täysin vääriä makuja. Osa kavereista tykkää mansikkatuutista, osa suklaatuutista ja osa vähän erikoisemmista sitruunalakutuuteista, joka saa sukat pyörimään jalassa. Perinteinen arkivanilja on varma valinta erilaisiin makuihin ja tilanteisiin.

tuutti_22_pienituutti_11_pienituutti_25_pieni
Ida:
Vaikka mä en syö karkkia ollenkaan, niin tuutti tai toinenkin maistuu aina silloin tällöin. Ite kuulun niihin, jotka tykkää enemmän perus vaniljasta, enkä niinkään erilaisista kausi tuotteista kuten kaktus jäätelö. Erikoisuudet, kuten puolukka-havunneula-jäkälä saa mut yleensä epäröimään ostopäätöstä ja päädyn usein siihen tuttuun ja turvalliseen vaniljaan.

Tuuli:
Ite tykkään kokeilla kaikkia erilaisia makuja. Varsinkin kevään tullessa ja kesäloman häämöttäessä, odotan aina innolla valikoimaan tulevia uusia makuja. Syksyisin tykkään fiilistellä pimeitä iltoja ja jakaa tuuttipaketista kavereille kans tai relata yksin jonkun spesiaali maun kanssa. Joskus saatan kävellä kauppaan ja ostaa pakastepussin täyteen erilaisia laatuja joka moodiin.

tuutti_36_pienituutti_38_pieni
Fiilistä lisää tottakai paikka, jossa jäätelöä syö. Tässä meidän kymmenen vinkkiä täydelliseen tuuttispottiin.

Jatkoilla illan päätteeksi
Omalla parvekkeella tai ikkunalaudalla kynttilän valossa
Rinteessä laskupäivän päätteeksi ei ole mitään parempaa kun hakea lähikaupasta lempituutti
Pyöränselässä myötätuulessa
Kaverin sohvalla hyvän leffan äärellä
Reissun päällä nähtävyyksiä fiilistellessä
Sillan alla kesäisillä skeittisessareilla
Mökkilaiturilla kavereiden kanssa jaettuna
Kesän festareilla
Puistossa korttipelien ohessa

Näillä spoteilla on tullut istuskeltua jätskin kanssa useaan otteeseen eikä tämäkään vuosi tee poikkeusta jo muodostuneeseen perinteeseen!

tuutti_29_pienituutti_23_pieni
Syksyn pimeinä aikoina ajateltiin jakaa meidän perinteiset tuuttispotit joissa on parasta syödä jäätelöä. Yhteistyössä: kaikki tuutin ystävät.

Halutaan haastaa myös kaikki teistä osallistumaan kilpailuun paljastamalla teidän oma tuuttispotti. Ilmianna kommenttiboksiin sinun lempi tuuttispottisi. Jaa someen kuva sinusta ja tuuttispotista sekä lisää sijainti kartalle. Tägää siihen: #HappyUpWhereTämäOnMinunTuuttiSpotti420 #MinunTuuttiSpotti #FreeTheTuuttispotti.

Parhaan kuvan jakaneelle luvassa tuutin täydeltä ilomieltä.

Ida ja Tuuli

4 comments:

  1. siis nyt vittu :-D parodiaa parhaimmillaan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha jooh... suoraan oikeasta elämästä käytännössä

      Delete

Canon eos 5d mark II,
28-135mm & 50mm 1.4

Nikon 1 j2,
10-30 mm