1 Oct 2016

SYYSFLUNSSA TULEE – OLETKO VALMIS

Syksy on täällä. Puut vaihtaa väriä ja teekuppi höyryää kynttilän valossa kotona. Netflix saa taas oman merkityksensä ja sarjoja voi katsella peiton alla hyvällä omallatunnolla. Parit omena-kaurapaistos reseptitkin on jo testattu.
Syksyn tullessa kelit vaihtuvat nopeasti lämpimästä kylmään ja näin saapuu myös flunssa-aalto. Joka suunnasta kuuluu pärskimistä ja niistelyä. Julkisilla paikoilla hieman ahdistuneena väistelet Matrixin tavoin punottavia nuhaneniä ja tuulessa lentäviä räkäpapereita. Ei ole kiusallisempaa kuin laahustava räkäpaperi kengänpohjassa, jota yrität vaivihkaa hinkata lähimpään katukiven reunaan. 
 Kuvat: Jankkutussu_pieni
tussu_3_pieni
Ida:
Jos multa joskus kysyttäis, että koska sulla on viimeks ollu flunssa, niin mä varmaan vastaisin heti ekana, että eihän mulla oo koskaan flunssaa. Tarkemmin ajateltuna oon kyllä aika tartunta-altis, varsinkin syksyisin ja keväisin. Välillä tuntuu, että on tullut jopa sairastettua kesäisin ja talvisinkin. Kai se alkaa olla jo jollain tapaa tabu, että sä et muka ikinä sais saikuttaa. Mitään hirveen vakavia flunssakierteitä mulla ei oo kyllä pitkään aikaan ollut, vaan ennemminkin sellanen perinteinen nenän vuodatus ja kurkun karheneminen on mun juttu.

Tuuli:
Me kuulutaan Idan kanssa aivan totaalisiin ääripäihin, mitä nenän niistämiseen ylipäätään tulee. Ida niistelee vaivihkaa kerran kaksi vuodessa, kun taas mä sairastun lähes jokaisesta ihmiskohtaamisesta. Välillä en ihan oikeesti ymmärrä mistä se mulle iskee, kun Ida voi seistä suu auki jopa Työterveyden vastaanotto aulassa. Suoraan sanottuna Idaa on hämmentänyt välillä mun pärskiminen julkisilla paikoilla ja hävetäkin on joutunut useamman kerran. Myöhemmin oon kuitenkin tajunnu, että avoimesti niistäminen ja pärskiminen on jokaisen flunssan kanssa kamppailevan yhteinen asia.

tussu_6_pieni
tussu_5_pieni
Meidän 101 vinkkiä sairastua flunssaan:
  • Juo flunssaisen kaverin kanssa samasta pullosta
  • Haukottele ruuhka metrossa viereisen flunssapesän aivastaessa suuhusi
  • Jätä kädet pesemättä ja kaiva aamiais tuorepuuron yhteydessä jäänyt chia siemen hampaankolosta
  • Pussaile viikonlopun riennoilla flunssaisen kuumiksen kanssa tiedostamatta terveydetilaa
  • Nuku ikkunat auki vähissä vaatteissa syystuulen tuivertaessa
  • Heitä salilla hikitreeni ja mene ulos vilvottelemaan crossfit suoritustasi
  • Pue jalkaan nilkkasukat ensimmäisillä syyspakkasilla
  • Polje aamukiireessä töihin märillä hiuksilla pääkoppa jäätyen
  • Nauti jäätelö ystävän kanssa syyspakkasen kaunistamassa auringonlaskussa merituulen tuiskeessa
  • Uskottele itsellesi flunssan oireet ja kuvittele olevasi kipeä
tussu_2_pieni
tussu_7_pieni
Flunssan kourissa ollaan ymmärretty, että pahimmassa tapauksessa flunssa voi edetä poskiontelotulehdukseen. Räkää ei siis kannata missään nimessä ryystää sisään vaan rohkeasti niistämään, tiukan paikan tullen vaikka kaverin paitaan. 

Osana syksyn flunssa-aaltoa ajateltiin jakaa meidän perinteiset flunssa fiilikset. Yhteistyössä tartuttamassa: Koko Suomen kansa.

Kommentoi alle millä tavalla tai keneltä sinä sait flunssasi? Jaa someen kuva sinusta ja flunssastasi sekä tägää siihen: #HappyUpWhereNäinMinäSainFlunssaniKilpailu2016 #MinunFlunssaTarinani #FreeTheFlunssa.

Parhaan kuvan jakaneelle luvassa huikeita yllätyspalkintoja.

Ida ja Tuuli

1 comment:

Canon eos 5d mark II,
28-135mm & 50mm 1.4

Nikon 1 j2,
10-30 mm