15 Sep 2016

YKSI LEMPIPAIKOISTA MAAILMASSA

Kakkmaddafakka - Young You

itävalta2itävalta3itävalta1itävalta7
Lähden tänään pidennetylle viikonlopulle Itävaltaa, mun lempipaikkaan Atterseelle. Suunnitelmissa on napata auto ja ajaa München-Attersee-Graz-Salsburg-München reitti. Attersee on kaunein paikka missä oon koskaan käynyt, turkoosi järvi jota ympäröi vuoret, täynnä söpöjä alppitaloja ja perinteistä Itävalta meininkiä. Aika idyllinen paikka käydä vähän uiskentelemassa, saunassa ja nauttia perheen kanssa omia synttäreitä. Pääsee nautiskelemaan itävaltalaisia lempiruokia, joita olen ikävöinyt kovasti muutettuani pois sieltä viitisen vuotta sitten. Kaiserschmarrn, knödelit ja paras koskaan, Fritattensuppe eli keitto liemi, johon leikataan suolaisia lettu suikaleita mukaan... Ai että!
Itävalta on omalla tavallaan mulle kuin kolmas kotimaa Suomen ja Tanskan kanssa. Asuin siellä vuoden vaihto-oppilaana ja sinä aikana kerkesi itävaltalaistua niin, että juo melkein aina viinin spritzerinä, ruoan kanssa kuuluu alkukeitto ja se, että musta tuntui ihan kauhealta sinutella vanhempia ihmisiä kun tulin takasin.
Mikä parempi paikka siis viettää synttäreitä juuri siellä. Vaikka asun tällä hetkellä muualla, yksi osa musta on aina itävaltalainen. Ehkäpä palaan sinne myöhemmin elämässä kun aika on oikea, who knows?
Kuvat on otettu viitisen vuotta sitten reissulta, pakko oli päästä vähän fiilistelemään viikonloppua.

Reissusta vanhempana ja viisaampana (...tuskin),
Tuuli

No comments:

Post a Comment

Canon eos 5d mark II,
28-135mm & 50mm 1.4

Nikon 1 j2,
10-30 mm