2 Sep 2016

KASVISLÄTTY

Alunperin oli tarkoitus tulla kasvispihvejä, mutta laiskuuden takia heitin pihvit yhdeksi levyksi vuokaan. Tätä luomusta sanottakoon sitten vaikka kasvislätyksi. Omat kokkailut ei yleensä noudata tiettyä kaavaa ja jos otan inspiraatiota uudesta ruoasta niin sovellan senkin. Yritän olla mahdollisimman tarkka, jotta olisi jonkinnäköinen haju miten Tuulin kasvislätty tehdään.
Pakastimesta löytyi porkkana, kukkakaali, parsakaali -sekoitus joten käytin ne ja muuten aina tuoreena tottakai.
kasvispihvi_1
kasvispihvi_2
kasvispihvi_3
kasvispihvi_4

Kasvislätty

Valmistusaika noin 1 tunti

1 kesäkurpitsa
1 iso punasipuli
4-5 kevätsipuli varsoa
2 pientä paprikaa
1/2 parsakaalia/kukkakaalia (tai molempia)
3-4 porkkanaa

2-3 dl juustoraastetta
1 kanamuna
1 dl kurpitsansiemeniä

loraus Srirachaa
tarpeen mukaan korppujauhoja

1. Keitä paloitellut kesäkurpitsa, porkkanat, parsa- tai kukkakaali pehmeiksi.
Kun kasvikset ovat pehmenneet, heitä kaikki tehosekoittimeen ja pyöritä kunnes ne sekoittuu. Sattumat eivät haittaa massassa, joten ei ole tarkkaa. Sauvasekoitin tai mikä tahansa muu toimii tässä myös.
2. Paloittele pieniksi sipulit ja paprikat
3. Sekoita kohdan 1 ja 2 vihannekset yhteen
4. Sekoita massaan kanamuna, juustoraastetta, kurpitsansiemenet, mausteet sekä korppujauhot.

Tässä vaiheessa korppujauhojen määrä riippuu massan kosteudesta. Kun massasta saa taputeltua lättyjä, ne on ok (sama homma kuin lihapullien kanssa, kuhan pysyy yhdessä). Mausteita en itse käytä, paitsi laitan pari ruokalusikallista Srirachaa. Juustona toimii esimerkiksi mozzarella tai cheddar.

5. Laita uuni 200° ja anna olla noin 30-40 minuuttia (riippuen paksuudesta). Uunista otettua kannattaa antaa vetäytyä hieman, aivan kuten piirakkaakin tehdessä.

Minkä kanssa syödä tämä? Tällä kertaa ostin irtosämpylöitä, heitin väliin palan kasvislättyä, avokadoa, halloumia, salaattia, Srirachaa ja leivän kostukkeeksi tuorejuustoa. Jos oikeen tahtoo kokkailla, niin kylkeen esim. bataattiranskalaiset.

VOILA,
Tuuli

No comments:

Post a Comment

Canon eos 5d mark II,
28-135mm & 50mm 1.4

Nikon 1 j2,
10-30 mm